Toiminnallisen ammunnan perusteet

Spartaleka polvillaan

Spartaleka polvillaan

Joukko Spartalekalaisia kävi suorittamassa yhteistyössä Helsinki Shooting Clubin kanssa pilottikurssin nimeltä “toiminnallisen ammunan perusteet”. Kurssin ideana oli, että eritasoiset ampujat pystyvät kehittymään omassa ammunnassaan, mielellään positiivisesti. Meidän porukassakin oli niin aloittelijaa ja kuin vuosikausia ammuntaa harrastaneita henkilöitä. Mitään tiettyä urheiluammuntalajia ei varsinaisesti harjoiteltu, mutta peruspiirteet hommassa oli kyllä tuolta Practical-, SRA- ja muista toiminnallishenkisistä lajeista.

Selkeästi jätkille tutumpi asento...

Selkeästi jätkille tutumpi asento…

Kurssi kokonaisuudessaan kesti 16 tuntia ja oli jaettu kahdeksaan kahden tunnin sessioon kahden kuukauden ajalle. Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin turvallisuusohjeisiin sekä kalustoon. Muutamalle Spartalekalaiselle tuli uutena asiana pistoolikotelon ja lipastaskujen käyttö ja näitä sitten ihmeteltiinkin, että miten ne kannattaa asetella sinne vyölle ja minkälaiset on hyvät. Faktahan on se, että maailma on täynnä kaikenlaisia viritelmiä ja suurin osa niistä on käyttökelvottomia tai muuten vaan tosi paskoja. Osta kerralla hyvä kotelo ja lipastaskut, niin ei tarvi puljata paskojen välineiden kanssa.

Bäng Bäng

Kurssilla aloitettiin tietenkin ihan perusteista ja siitä sitten edettiin koko ajan haastavampiin juttuihin ja tutustuttiin vaihtoehtoisiin tekniikoihin erilaisissa tilanteissa. Tällä tavalla jokaiselle löytyi mahdollisimman luonteva tapa käyttää asetta eri tilanteissa turvallisesti. Kokeneemmallekin ampujalle perusteet ovat äärimmäisen tärkeitä ja niitä tulee harjoitella säännöllisesti.

Vessa on tuolla.

Vessa on tuolla.

No mitä ihmettä siellä oikein tehtiin? Ammuttiin paljon eri etäisyyksiltä, erilaisista asennoista mm. seisaaltaan, polvelta, makuulta, liikkeestä, yhdellä kädellä, heikolla kädellä, tehtiin erilaisia käännöksiä, pyssyjä vedettiin kotelosta ja vaihdettiin lippaita. Siinä se. Ei kai sitä muuta tarvitsekaan osata?

Uutta suoleen... lipasta siis

Uutta suoleen… lipasta siis

Loppukoe ja kilpailu

Viimeisellä kerralla katsottiin, että mitä on opittu ja kuka on kovin pyssyttelijä Spartalekalaisista. Kaksi tuntia kestävä kutkuttava kuuden rastin kilpailu jossa taisteltiin verissä suin uskomattomasta palkinnosta ja kunniasta. Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa ja savun laskeuduttua, meillä oli voittaja, Tomi (nimi muutettu). Käteen jäi komiat diplomit ja hieno HSC-kangaslätkä.

Tulokset (Nimet muutettu)

Tulokset (Nimet muutettu)

HSC ja niiden jätkät

Vittu mitä porukkaa! Ei tollasta ammattitaitoa löydy juuri mistään. Jätkät tietää mitä tekee ja osaavat opettaa tehokkaasti ja joustavasti niin paskinta amatööriä kuin kokenutta konkariakin. Aivan hiton kivaa reenata, kun kouluttajat ovat oikeasti päteviä ja jopa mukavia. Melkein koko kurssin ajan meitä koulutti Antti (nimi muutettu). Sen lisäksi, että äijät osaa juttuja niin treenipuitteet ovat hyvät, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja vuokrakalusto on kattavaa. Tämänkin lisäksi, treenaaminen on turvallista ja turvallisuusasioista pidetään huolta riittävällä tasolla. Pyssyä riittää lähes joka makuun. Kiitos äijät!

Tosi hyvä juttu

Todella mahtavaa, että saatiin tälläinen järkättyä ja toivotaankin, että tälläinen kurssittelu jäisi HSC:n valikoimiin, sillä suomessa ampumasekoulutustarjonta on aika
rajallista. Näitä lisää!

Naamoista näkee, että hauskaa oli.

Naamoista näkee, että hauskaa oli.

Erictus

Kirjoittanut: Erictus (nimi muutettu)
Kuvat: Janne (nimi muutettu)

Kommentit