Riippumaton kiinnitysnarun tekeminen

Riippumattoa ripustaessa tulee helposti nähtyä liikaa vaivaa. Narua kuluu liikaa ja sen käyttäminen on hankalaa. Myös solmut saattavat tuottaa päänvaivaa, kun ne eivät lepohetken jälkeen tahdokaan aueta. Ratkaisu on tämän artikkelin kiinnitysnaru.

Yksinkertaistettuna kyse on kaksin kerroin taitetusta narusta, jossa on solmuja noin 10 sentin välein. Naruksi kannattaa valita esimerkiksi Paracord-narua. Retkeilyyn voi huomiovärinen (esimerkiksi oranssi) naru olla hyvä valinta.

Ohjeet

  1. Ota narua noin 5,0 metriä. Oikeasti ei tartte käyttää mittanauhaa.
  2. Polta narun päät estääksesi purkautumisen. Voit muotoilla sulat päät sormin. Muista kumminkin, että sula muovi on kuumaa.
  3. Taita naru kaksin kerroin. Kaksinkertainen paracord on riittävän lujaa kahdelle normaalipainoiselle ihmiselle.
  4. Jätä taitoskohdasta katsottuna noin 20 senttiä tyhjää tilaa. Puun ympärille menee kumminkin vähintään sen verran.
  5. Ryhdy solmimaan 10 sentin välein perussolmuja eli niitä, jollaisia tehdään rusetin pohjalle. Jätä solmimatta noin 10 senttiä narun loppupäästä purkautumista estääksesi.
  6. Toista saadaksesi toisenkin kiinnitysnarun!

Nauti narustasi. Narua käytetään siten, että se pyöräytetään kaksi kertaa puun ympäri ja pää viedään taitoskohdan läpi. Riippumatto ripustetaan sopivaan solmukohtaan. Ensimmäisellä käyttökerralla käy läpi kaikki solmut ja istu riippumattoon kiristääksesi solmut.

Kirjoittanut: Sampsa Kuronen

Kommentit