Kamppailyryhmä Macaco Branco Centerillä

Winter is Coming

Kamppailu-urheilu on paitsi erinomaista liikunta, myös hauskaa ja terveellistä psyykkeelle. Meilläpäin on aina tykätty tapella, mistä johtuen firman tiloista löytyy myöskin tatami. Satunnaisia nujuamiskerhoja on silloin tällöin nähty ja välillä matolla saatetaan joogaillakin. Tällä kertaa todettiin kuitenkin, että tarvitaan isompia kehiä, jotta halukkaat pääsevät toteuttamaan itseään ihan tosissaan. Onneksi kavereita piisaa ja apuun riensi Macaco Branco Center (os. BJJ Center), tuo isolla, puhtaalla matolla ja oikeasti laadukkaalla vaparihäkillä varustettu sali, jossa mm. ensimmäinen suomalainen ammattilaisvaparitiimi HardKnocks Helsinki pitää majaansa.

Minkä tähden sitten päädyttiin vapaaotteluun, vaikka hyviä lajeja on maailma pullollaan? Vastaus on hyvin yksinkertainen. Vapaaottelu tarjoaa liikunallisesti ajateltuna kaikkien lajien parhaat puolet ja on sitämyöten todella tehokasta kuntojumppaa. Lyönti-, potku- ja painihimot saadaan tyydytettyä ja lisäksi tekniikat ovat tehokkaita arkimäiskeessäkin. Tähän väliin todettakoon muuten, että kylillä mäiskiminen on tosi hölmöä, eikä ainakaan vapaaehtoisesti harrasteta sellaista ollenkaan. Lisäksi on vielä semmoinen juttu, että kamppailija ei kiusaa. Vapaaotteluun siis päädyttiin, vaikka monia eri ehdotuksia sateli ryhmienkasausvaiheessa, lähinnä siitä syystä, että valtaosa tempuista, joita listatuissa lajeissa tehdään, tehdään myös vaparissa ja vielä kun Macaco Branco Centerillä on asiantuntevat valmentajat asioiden tiimoilta, oli vapari sopiva pakettiratkaisu. Vapaaottelusta sinänsä voi lukea tarkemmin vaikkapa Wikipediasta, mutta eiköhän se tätä blogia, Spartalekan Facebook-sivua ja Spartalekan Instagramia seuraamallakin ala pikkuhiljaa aukeamaan.

Koska aina pitää olla tavoitteita, niin sellaisia myös tälle jengille asetettiin. Ryhmäntavoitteena on se, että kukaan ei telo itseään tai kaveria settien kestäessä. Henkilökohtaisia tavoitteita on aseteltu tason mukaan. Koska valtaosa porukasta on vailla kokemusta, on myös tavoitteet pääsääntöisesti jotain peruskurssin läpäisemisen ja tappelukipinän löytämisen luokkaa. Porukan henkilökohtaiset tavoitteet, motiivit, taustat ja haasteet selviävät hiljalleen, kun mattoaikaa kertyy. Ensimmäisenä yksilönä tarkastellaan Maltsun Machidaa, Surma-Simoa. Simon mietteitä voi tarkastella ryhmäkuvan alapuolelta. Pikkutakit ja Manowar-liput poislaskien treenikamat tulee pääsääntöisesti muuten Macaco Brancolta. Tehdään näistä jossain kohtaa tuotearviota.

Winter is Coming

 

T-Rock: Mikäs se sun kamppailija-nimi olikaan?
Surma-Simo: Mä olen Surma-Simo, eli Maltsun Machida.

T: Onko kamppailulajitaustaa?
S: Ei oikeestaan. Snägärillä lähinnä.

T: Miksi kamppailuryhmä ja ootko mukana muissa ryhmissä?
S: Oon myös lenkkeilyryhmässä ja kamppailuryhmä lähinnä sen takia, kun en oo hirveen hyvin pärjänny siellä snägärillä.

T: Mitäs pidät Macaco Branco Centeristä?
S: Helvetin hyvä meininki.

T: Ootko käyny häkissä jo?
S: En oo.

T: Meinaatko tulla kävellen pois sieltä sit kun meet sinne?
S: Luultavasti jalat edellä.

T: Mitä mieltä Rash Guardista noin niinku vaatteena?
S: Tiukahko ja seksikäs…

T: Onko muita harrastuksia tai urheiluhistoriaa?
S: Salibandy virallisesti Suomen paskimmassa seurassa.

T: Tavoite?
S: Oppia tappelemaan.

Tässä vielä koko haastattelu LEIKKAAMATTOMANA!


Kirjoittanut: T-Rock

Kommentit