Tankotanssijat Vertical Clubilla

Winter is Coming

Spartalekan ajatellaan olevan lihaksikkaiden miesten ryhmä, mutta kyllä meitä tyttöjäkin kiinnostaa urheilla, kunhan vaan laji on sopiva. Kun Spartaleka aktivoitui nyt syksyllä pienen tauon jälkeen, valittiin mukaan monta erilaista liikuntamuotoa. Tankotanssi oli yksi näistä lajeista.

Monet mieltävät tankotanssin eroottiseksi keimailuksi pubien hämyisässä valaistuksessa, mutta nykyään lajin harrastajien määrän kasvaessa, on mielikuva pikkuhiljaa muuttumassa siihen, mitä tankotanssi oikeasti on. Laji on kehon monipuolista lihaskuntoharjoittelua ja koordinaatiokyvyn parantamista. Se on kovaa urheilua ja vaatii paljon voimaa ja kestävyyttä. Huono kunto ei ole kuitenkaan este lajin aloittamiselle, sillä kunto ja lihakset kehittyvät nopeasti lajin parissa.

Vertical Club

 

Vertical Club Helsingin Kalasatamassa oli jo meille muutamille tytöille ennestään tuttu ja hyväksi todettu paikka, joten oli itsestään selvää, että menisimme kokeilemaan lajia porukalla heidän tiloihin. Ja tilaahan löytyi, sillä Vertical Club on Suomen suurin tankotanssistudio. Tankotanssin lisäksi tarjolla on myös Aerial Yogaa, rengastrapetsi tunteja ja erilaisia lihaskunto- ja venyttelytunteja.

Invalid Displayed Gallery

 

Ensimmäiselle tunnille meitä osallistui viisi tyttöä, joilla osalla oli jo hieman kokemusta lajista. Mukana oli kuitenkin myös pari ensikertalaista. Lämmittelyn jälkeen perehdyimme erilaisiin tangon ympärillä tehtäviin pyörähdyksiin, joista pikkuhiljaa siirryimme staattisiin pitoihin. Tunnin opettaja Saija oli hyvin auttavainen ja osasi neuvoa erilaisia variaatioita liikkeisiin, ottaen huomioon millä tasolla kukin meistä oli.

Invalid Displayed Gallery

 

Kaikille jäi tunnista hyvä mieli ja liikkeitä pohdittiin vielä nukkumaan mennessäkin. Odotamme innolla seuraavia tunteja Vertical Clubilla. Ryhmälle asetettiin tavoitteiksi yleinen lihaskunnon parantaminen ja liikunnasta innostuminen. Henkilökohtaisia tavoitteita emme ole miettineet vielä loppuun saakka, mutta niitä asetamme treenien edetessä.

Vielä jaksaa roikkua

  

Kirjoittanut: Roosa ja Essi

Kommentit