Voimailujuttuja Turussa

Voimakatu 6 logo

Turku, hitto vieköön, mä oon taas Turussa. Taas kerran, vanhaksi perinteeksi noussut Turun voimailureissu, tällä kertaan syksyllä viimeksi silloin Spartaleka ykkösen aikaan. Kaikkihan tietää, että terve lihaksisto auttaa ihmistä elämään pitempään, näyttämään paremmalta ja niin ees päin. Siksi siis voimailtiin.

Tilattiin Voimakatu Kutosen porukoilta, Kukalta ja Tuomakselta sellainen kiva voimailupäivä jotta jengi oppis tekee mavea ja kyykkyä vieläkin paremmin, uusia vinkkejä ja näkemyksiä voimailuun. Tuomas siitä ottikin kopin ja näytti miten se rauta liikkuu mahdollisimman taloudellisesti ihmisen omalla voimalla.

Saavuttiin siinä paikan päälle ja ruvettiin kiskomaan rättejä päälle ja odottamaan innolla tulevaa reeniä. Homma alkoi lämmittelyllä, mihin liittyi juurikin mavea, pydeä ja kyykkyä varten perusteltuja ja tukevia lämmittelyliikkeitä niin gumminauhalla kuin levypainoillakin. Hyvinhän tää alkoi, kun mulla löi reidet hapoille ennen kuin varsinainen reeni oli edes alkanut.

Koska meidän porukan lähtötasot on laidasta laitaan, niin aloitettiin ihan basic-jutuilla, mitkä voimailussa yleensäkin on se tärkein osa reenaamista. Turha bullshitti pois ja rauta liikkumaan ilman mitään ristiintreenaajien kikkailuja. Ihan ekaksi kokeiltiin miten se kuuluisa kyykky kuuluisi tehdä muutamalla eri variaatiolla ja tätä seurasi sitten pystypunnerrus ja maastaveto.

Jokainen teki siinä aikansa näitä edellä mainittuja jumppaliikkeitä ja aikansa tekniikkaa reenattuaan vedettiin sellainen lyhyt voimailureeni ihan painojen kanssa. Mitään ennätyksiä ei rikottu, edes naisten maastavetoennätystä mikä on kuulemma tällä salilla rapiat 170kg!

Muutaman tunnin kiskomisen jälkeen vedettiin “hauska” loppujumppa. Joku paska biisi siinä soi taustalla, jossa laulettiin Sallyn ylös- ja alasnousemuksesta ja kyykkäiltiin sitten sen tahdissa. Hienosti näkee, miten pienilläkin painoilla (pelkkä tanko tai keppi) tälläinen jumppaaminen tuntuu helvetilliseltä tuskalta.

Nyt tietenkin pitää vielä mainostaa, että jos meinaat voimailla jostain syystä Turussa, niin suosittelen tekemään sen Voimakatu Kutosessa, siellä on kivaa ja asiansa tuntevaa porukkaa ja tollasia maastoauton renkaan kokoisia levypainoja = motivaatio.

Kuvia reissusta


Kirjoittanut: Eric

Kommentit