Winter is coming

Winter is Coming

Talvi tulee. Vettä sataa ja kaikkia vituttaa. Tässä synkkenevässä ympäristössä, kahvia hakiessani törmäsin kulman takaa ryntäävään työkaveriin. Se oli tosi pehmoinen. Aloin funtsaamaan, että tuokin oli Spartalekan aikaan aika hyvässä kunnossa ja nyt duuni, kesä ja muut tekosyyt ovat tehneet siitä pehmoisen. Tämän seurauksena aloin funtsaamaan Spartalekaa enemmänkin. Kaikilla oli hyvä meininki. Treenattiin kovaa, tavattiin hauskoja tyyppejä, oli joku yhteinen tavoite. Oli itseasiassa aika mukavat pari kuukautta.

Spartaleka oli kuitenkin siinä mielessä vajavainen, että kaikkia ei nyt vaan kiinnosta jonkun oksupoksu-treenin vetäminen, joten aloin miettimään, että saisikohan enemmän jengiä mukaan, jos laajentaisi skaalaa. Otetaan mukaan useampia lajeja, muodostetaan ryhmiä, joilla jokaisella on ehkä omat tavoitteensa tai ainakin hyvä toimintaympäristö, jossa yksilö voi tavoitella kehitystä. Aavistelin, että, jos tarjoaisin mielestäni hyviä lajeja, kuten vapaaottelu, BJJ, potkunyrkkeily, voimailu ja juokseminen, ei osallistujamäärä kattoa juuri hipoisi. Siispä avasin keskustelun foorumilla ja erilaisia lajiehdotuksia alkoikin sadella.

Sopivien lajien ja ryhmien haarukoiminen olikin oma prosessinsa, jonka aikana aloin tähyilemään yhteistyökumppaneita jeesaamaan meitä tässä työkykyä ylläpitävässä projektissa. Koska meillä on paljon hyviä kavereita ja liikunta-alan ihmiset ovat lähtökohtaisesti joviaalia porukkaa, ei avun saaminen tälläkään kertaa ollut erityisen vaikeaa. Parissa viikossa saatiin aikaiseksi sopiva määrä lajiryhmiä, joihin löytyi sopivasti vetoapua.

Ryhmät ja pääyhteistyökumppanit ovat seuravat.
1. Kamppailu-urheilu – Macaco Branco Center
2. Tankotanssi – Vertical Club
3. Voima – Voimakatu 6
4. Kiipeily – Helsingin Kiipeilykeskus
5. Ammunta – Helsinki Shooting Club
6. Calisthenics – Suomen Street Workout
7. Lenkkeily
8. Kehonhuolto

Aikarajat, tavoitteet ja haasteet asetellaan ryhmien sisäisesti ja ryhmät esittäytyvät tässä blogissa viikottain. Juttuja harjoituksista satelee tänne sekä Facebookin puolelle. Lisäksi matkan varrella tullaan tapaamaan vierailevia tähtiä sieltä täältä liikunnan ja hyvinvoinnin alalta. Jos näillä aseilla ei saada taisteltua harmautta ja pimeyttä vastaan, niin ei sitten millään.

Tervetuloa seuraamaan Spartalekan taistelua harmautta vastaan työkyvyn ja työhyvinvoinnin puolesta! Katso ihmeessä myös FB, Instagram ja Twitter.


Kirjoittanut: T-Rock

Kommentit